Boekhouding

Ondernemers moeten een boekhouding bijhouden. De boekhouding geeft op de eerste plaats inzicht. U weet precies hoe uw onderneming er financieel voorstaat.
De boekhouding is ook de basis voor uw belastingaangifte (btw en inkomstenbelasting). De Belastingdienst stelt daarom wettelijke eisen aan een deugdelijke administratie.
Heeft u voor een bepaalde investering financiering nodig? De bank zal dan ook eisen stellen aan uw boekhouding.


 
 

Een administratie bijhouden, omvat de volgende werkzaamheden:

  • documenten inboeken zoals bankafschriften, verkoop- en inkoopfacturen, kas, bank, giro en memoriaal;
  • de boekhouding uitwerken;
  • de boekhouding controleren;
  • rapporteren;
  • jaarwerk.


Administratie uit handen

Herz Administratie- en Adviesburo kan u al deze werkzaamheden uit handen nemen. Dat is voor u een zorg minder!
Ik kan u op verschillende manieren helpen. U boekt bijvoorbeeld zelf alle documenten in een (online) boekhoudprogramma. U laat mij de boekhouding uitwerken en controleren. Ook het inboeken kan ik voor u regelen. Daarvoor mailt u mij de documenten of levert ze af op mijn kantoor. 

Geen invoerwerk meer

Veel handmatig invoerwerk kunt u voorkomen door de bankafschriften digitaal in te lezen. Dat bespaart tijd en dus geld.

Met de app van e-Boekhouden.nl kunt u inkoopfacturen en bonnen gemakkelijk uploaden in het boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl. U logt u in en maakt met uw smartphone een foto van het document.; het document wordt vervolgens toegevoegd aan uw boekhouding. Via de mail kunnen leveranciers en u ook de facturen en bonnen gelijk in e-Boekhouden.nl laten opnemen. Uiteraard blijf ik de documenten op volledigheid en juistheid gewoon controleren.