Belastingaangifte

Uw privé belastingaangifte, toegesneden op uw persoonlijke situatie en uw mogelijkheden. Van IB-aangifte tot het berekenen van toeslagen, gebaseerd op uw belastbaar inkomen.


 

IB (inkomstenbelasting)aangifte voor uw persoonlijke situatie

 

Zorgkosten

Wanneer u specifieke zorgkosten heeft gemaakt, mag u die als aftrekpost gebruiken voor uw belastingaangifte. Herz administratie kan u over de kosten die  vergoed worden informeren en over de voorwaarden die de Belastingdienst hier aan verbindt.

Samen bekijken we:

 • Welke voorwaarden verbonden zijn aan het aftrekken van uw zorgkosten
 • Welke zorgkosten speciaal voor u (deels) aftrekbaar zijn
 • Of er zorgkosten voor andere leden van uw gezin aftrekbaar zijn
 • Wat de hoogte van uw drempelbedrag is.

Toeslagen

Mogelijk komt u voor diverse toeslagen in aanmerking. Een veel gehoord argument om geen toeslagen aan te vragen is de vrees om deze op een later moment terug te moeten betalen. Samen met uw kijken we of u (wellicht met terugwerkende kracht) aanspraak kunt maken op toeslagen. Heeft u deze al ontvangen over het afgelopen jaar, dan berekenen we samen of u de juiste gegevens heeft doorgegeven aan de Belastingdienst.

U kunt hierbij denken aan:

 • Zorgtoeslag
 • Huurtoeslag
 • Kinderopvangtoeslag
 • Het kindgebonden budget ontvangt u automatisch als u in aanmerking komt voor een van bovenstaande toeslagen.
 • Ontheffing gemeentelijke toeslagen
 
 

Fiscale partner

Voldoet u aan bepaalde voorwaarden, dan heeft u een fiscaal partner. Dit heeft gevolgen voor uw belastingaangifte. Er zijn namelijk onderdelen van de aangifte die voor u en uw fiscale partner gezamenlijk van toepassing zijn. Samen kijken we welke of u een fiscaal partner heeft en wat dit betekent voor uw belastingaangifte.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Nalopen voorwaarden fiscaal partnerschap
 • Verdeling gemeenschappelijke inkomsten
 • Verdeling aftrekposten
 • Vaststellen drempelbedragen van u en uw partner

Herz Administratie en adviesbureau voor ondernemers

Image

Geldzaken

Financieringsmogelijkheden, subsidiemogelijkheden, loonkosten, loonsubsidies, verzekeringen, belastingen, de opbouw van uw pensioen; er zijn veel geldzaken waar u als ondernemer mee te maken krijgt. Samen met u kan Herz kijken waar voor u kansen en mogelijkheden liggen.

Image

Startersadvies

Bij het starten van een eigen onderneming komt heel wat kijken. Welke rechtsvorm kiest u? Hoe schrijft u een ondernemingsplan? Wilt u starten vanuit een arbeidsongeschiktheids- of WW-uitkering? Wat moet er bij de Kamer van Koophandel geregeld worden? Herz zoekt samen met u naar de antwoorden op uw vragen.

 

Image

Ondernemersadvies

Soms spoken er vragen door uw hoofd waar u geen antwoord op heeft. Of u zoekt zo nu en dan een sparringpartner. Door de jarenlange werkervaring en expertise kan Herz u ondersteunen en adviseren bij allerlei zaken. Met kennis en kunde kan ik u helpen met het nemen van beslissingen. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Een vraag over uw aangifte?
Neem gerust contact op

De Belastingdienst vult steeds meer gegevens standaard voor u in. Maar daarnaast zijn er nog een groot aantal persoonlijke zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Reiskosten, zorgkosten, heffingskortingen, loonheffingskorting, etc. Heeft u vragen over uw belastingaangifte? Neem gerust contact op.